Cea mai cunoscuta si totodata înfioratoare poveste cu stafii a sfârsitului de secol e probabil cea din Amityville, New York, care s-a petrecut în casa de la numarul 112 de pe Ocean Avenue. Terifianta poveste a captat atentia publicului si a facut obiectul unei carti de mare tiraj, precum si al unui film de succes. Situatia se explica prin faptul ca publicul american este mai receptiv decât oricare altul la astfel de istorii, si este mai înclinat sa creada în veridicitatea faptelor. Nu încape nici o îndoiala ca în casa de pe Ocean Avenue numarul 112, s-a întâmplat ceva îngrozitor, însa a fost într-adevar implicata o fantoma?



Casa a fost construita în 1924, în stil colonial olandez, iar proprietarii au trait fericiti în ea timp de mai multi ani. Pentru ca avea amintiri atât de frumoase si se simtea legata sufleteste de casa copilariei, fiica proprietarilor a ales sa traiasca în casa parinteasca împreuna cu propria familie. În 1960 casa a fost vânduta unui cuplu care a locuit acolo pâna în 1965, când au înstrainat-o pentru ca au divortat. În iunie 1965 casa a intrat în posesia familiei DeFeo, în sînul careia nu domnea armonia din pricina abuzurilor comise de domnul Ronald DeFeo. Timp de noua ani, în afara de evenimentele cauzate de domnul DeFeo, nu a spus nimeni ca s-ar fi produs vreun alt eveniment terifiant.
Totul s-a schimbat într-o singura noapte, cea de 18 noiembrie 1974, când unul dintre fii, Ronald DeFeo jr. si-a împuscat mama, tatal, cei doi frati si doua surori.



Dupa exact un an de zile, în decembrie 1975, casa a fost cumparata de un tânar cuplu, George si Kathy Lutz, împreuna cu cei trei copii ai lor. Cînd s-au mutat în casa membrii familiei Lutz îi cunosteau teribila istorie. Aproape imediat ei au fost martorii unor fenomene stranii – usile si ferestrele se deschideau de la sine si se auzeau sunete bizare, iar preotului catolic care venise sa alunge spiritele rele, o voce demonica i-a ordonat sa plece.

Situatia s-a înrautatit rapid. Pe pereti au început sa se prelinga urme de sânge si substante lipicioase, au aparut nori pe la ferestre, fantomele si- au manifestat prezenta mult mai des si, în plus, unul din copiii familiei a început sa comunice cu un porc, pe nume Jodie, în care se pare ca se întrupase o forta demonica. Într-una din nopti Kathy Lutz a fost chiar aruncata din pat de catre o forta supranaturala si pretinde ca a vazut fata diavolului pe peretele semineului. Dupa 28 de zile de teroare, familia Lutz s-a mutat si la scurt timp dupa aceea a aparut în presa povestea lor.

În 1976 doi dintre cei mai faimosi investigatori în domeniul paranormalului, Ed si Lorraine Warren, au fost filmati de catre o echipa a unei televiziuni de stiri în timp ce cercetau casa. Cei doi au declarat ca locuinta era într-adevar bântuita de spirite demonice, însa alti specialisti în domeniu s-au dovedit mai reticenti.



Înca de la început doctorul Stephen Kaplan, directorul executiv al Institututlui de Parapsihologie din America, care are sediul în New York, a avut serioase dubii în privinta povestii si în urma cercetarilor întreprinse, a descoperit aspecte interesante despre cei doi soti Lutz. Din pacate, cercetarile lui nu au fost luate în seama. Ulterior s-a aflat ca cei doi soti luasera legatura cu un autor, Jay Anson, care a scris o carte, „Teroarea de la Amityville -o adevarata poveste”. Cartea, publicata în 1977, s-a bucurat de un mare succes la public si, bineînteles ca s-a turnat si un film, care a fost difuzat în 1979.
Asa cum a banuit doctorul Kaplan, în spatele povestii sotilor Lutz au existat actiuni si motivatii dubioase. El a descoperit ca avocatul care l-a aparat pe tânarul DeFeo s-a întâlnit cu sotii Lutz înainte de a fi publicata povestea. Kaplan nu a gasit nici o dovada concreta care sa sustina macar o parte dintre afirmatiile publicate în carte, în schimb a descoperit ca, dupa nici doua saptamâni, sotii Lutz s-au întors în casa din care plecasera din cauza terorii. De asemenea, multi detectivi au descoperit ca cei doi soti au semnat contractele pentru publicarea cartii si turnarea filmului imediat dupa ce s-a aflat despre aceasta poveste.

Ar mai trebui mentionat un aspect important: dupa plecarea sotilor Lutz în casa din Amityville au mai locuit trei familii si, nici una dintre ele nu a semnalat fenomene ciudate.

Multi dintre cei care au cercetat cazul, precum si cinicii, au concluzionat ca întregul caz trebuie pus mai degraba pe seama lacomiei, decât a fenomenelor

Dacă ți-a plăcut articolul ne poți urmări pe Facebook, pentru alte noutăți.
Descoperă și România Misterioasă, Misterele României.
Ramâi uimit cu Știri pe Turte, cele mai ciudate noutăți.
Index articole Terra Misterioasă




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.

Articole noi

Facebook

Sponsor

FB AFI