În adâncurile unei delte din Argentina a fost descoperită o insulă misterioasă și circulară care se rotește în chip inexplicabil în jurul propriei axe. Aceste caracteristici neobișnuite i-au atras porecla „El Ojo” („Ochiul”).

Intrigat de această formațiune bizară, producătorul de filme documentare Sergio Neuspiller vrea să lanseze o expediție științifică. Scopul lui? Să afle adevărul cu privire la acest fenomen ciudat și nemaivăzut.



Formațiune naturală sau artificială?

În timp ce naviga pe Google Maps în căutarea unui loc unde să filmeze un documentar, atenția lui Neuspiller a fost atrasă de o formațiune ciudată, situată în Delta Parana, din Argentina. Formațiunea era, de fapt, o insulă de o formă „ciudat de circulară”. A botezat-o „El Ojo”.

„El Ojo este un cerc de pământ cu diametrul de 118 metri, înconjurat de un canal îngust de apă. Cele două cercuri, cel format de apă și cel din pământ, au o formă atât de coerentă încât este greu de crezut că insula este un fenomen natural”, a spus Neuspiller.




Mai mult, în timp ce studia insula în detaliu, producătorul argentinian a observat că ea pare să se învârtă în jurul propriei axe (așa cum se vede în clipul video de mai sus).

Prima expediție

După ce și-a anunțat descoperirea, producătorul a decis să meargă direct la fața locului, pentru a vedea bizarul fenomen cu propriii ochi. I-a luat cu el pe Richard Petroni, un inginer specializat în construcții civile și hidraulică, și pe Pablo Martinez, un expert tehnic.

Deși sperau să găsească o explicație rațională, cei trei au fost bulversați și mai tare de ceea ce au găsit.

„Zona este extrem de ciudată. Apa este incredibil de limpede și rece, ceva neobișnuit în regiune. Mai mult, discul de pământ este mult mai dens în comparație cu mlaștina din jur. Nu știm de ce, dar plutește”, a afirmat Neuspiller.



Insula El Ojo

Deși explorarea este deocamdată suspendată, producătorul speră că într-o zi va elucida misterul Ochiului. De aceea, a decis să lanseze o campanie de strângere de fonduri. Banii, spune el, îl vor ajuta să recruteze o echipă multidisciplinară și să achiziționeze tehnologia necesară.

Încă nu putem explica în mod cert cum a luat naștere insula. Unii cred că ea se datorează unor fenomene paranormale, alții au ipoteze mult mai raționale. Există oameni care cred că Ochiul nu este neapărat unic și că ar putea exista o multitudine de formațiuni similare în zonă.

Oricare ar fi explicația, până când Sergio Neuspiller își îndeplinește obiectivul, poți observa și tu misterioasa formațiune pe Google Maps, la coordonatele: 34°15’07.8″S 58°49’47.4″W.

Un comentariu:

Un produs Blogger.

Articole noi

Facebook

Sponsor

FB AFI