Istoria este plină de poveşti cu oameni răi care comit crime teribile. Din pacate acestea sunt atât de multe la număr incat Listverse.com ar fi fost în măsură să faca 10 topuri a cate 10 criminali ai istoriei - bărbaţi, femei şi chiar copii. Insa lista pe care v-o prezentam in Terra Misterioasă  analizeaza zece oameni din istorie care au fost deosebit de cruzi şi care, în multe cazuri, sunt de amintit doar din acest motiv.
- traducere din limba engleză-

10
Împărăteasa Wu

Wu Zetian a fost o împărăteasă in China, din octombrie 690 până în februarie 705. Ea este singura femeie din istoria chineză care a domnit ca imparateasa. A fost un criminal  nemilos, crud, sadic si perversa sexual, care si-a condus poporul in haos. A comandat torturi, execuţii şi sinucideri fortate,toti rivalii sai au fost exilaţi sau executati, inclusiv ex-împărăteasă Wang. Ea si-a executat, de asemeni, membri ai familiei sale, inclusiv nepoata, nepoţi şi si-a ucis chiar fiica nou-născută. Alţi membri ai familiei au fost exilaţi, inclusiv fii ei, unul din ei fiind fortat sa se sinucida. Wu are oe constiinta mii de oameni intoxicaţi , sugrumati, mutilati, arsi şi fierti de vii. Alţii au avut nasul, urechile, picioare sau mainile tăiate. A murit în decembrie 705, la vârsta de 81 de ani.



9
Qin Shi Huang

Qin Shi Huang a fost primul imparat al Chinei de la 221 î.Hr. la 210 î.Hr.. Era paranoic, brutal, crud şi sadic, reusind sa-si masacreze propriul popor. În primul său an la putere, peste 120.000 de familii au fost nevoite să se mute din casele lor. A ars aproape toate cartile din China şi sute de savanţi au fost decapitati sau ingropati de vii. A distrus agricultura si a saracit fermierii, în special prin creşterea impozitelor. La un moment dat, un milion de oameni au fost pusi sa lucreze forţat pentru a construi 4.700 de kilometri de drumuri. A inceput constructia de ziduri de aparare, deschizand drumul pentru Marele Zid din China, dar sute de mii de oameni care munceau au fost înfometaţi până la moarte, sau ucisi. Qin a fost obsedat de ideea de a deveni nemuritor, iar atunci când oamenii de ştiinţă nu au reuşit să găsească o cale, a ingropat de vii 480 dintre ei. Chiar şi în moarte, i-a fost teamă că va fi atacat. El a ordonat construirea unui mausoleu lat de 3 mile, care a necesitat 700.000 de oameni pentru a-l construi, majoritatea dintre ei fiind ucişi în proces. Este posibil ca el sa fi ucis peste 1 milion de oameni. Qin a murit în septembrie 210 î.Hr..

8
Godfrey de Bouillon

Godfrey de Bouillon a fost un cavaler franc, lider in prima cruciadă, o expediţie militară organizata de creştinismul apusean pentru a recâştiga Pamantul Sfant,  în care zeci de mii de oameni au fost ucişi. Dorinta sa cea mai mare era sa-l razbune pe Iisus, ucis de evrei. În 1099, el şi armata sa ajuns la Ierusalim. Intrand in oras i-au ucis pe toti cei care nu au reusit sa părăseasca oraşul, au distrus obiectivele turistice sfinte. Soldati, cetăţeni, evrei şi musulmani deopotrivă au fost ucişi. Victimele au fost fie arse fie li s-ataiat stomacul, pentru o moarte cat mai chinuitoare. Evreii supravieţuitori s-au refugiat intr-o sinagoga, careia Godfrey i-a dat foc. El a ordonat oamenilor săi să vâneze şi să ucidă toţi supravieţuitorii care au părăsit oraşul. Se crede că nimeni nu a supravieţuit. Mormane de maini, picioare si capete au fost împrăştiate în tot oraşul. Se spune Godfrey s-a descaltat şi a mers descult prin gramezile de cadavre, sangele ajungandu-i mai sus de glezne. Este posibil ca peste 70 mii de musulmani sa fi  fost ucişi acolo. Godfrey a murit de la ciuma în iulie 1100.


7
Irod cel Mare

Irod a fost rege al Iudeei de la 37 î.Hr. la 4 î.Hr.. A fost un om fără inimă, paranoic si insetat de sange, care a comis atrocităţi inimaginabile. El este cunoscut cel mai bine pentru faptul ca dorea  sa-l omoare pe Isus şi pentru comiterea Masacrul inocentilor. Potrivit Bibliei, Irod a ordonat ca toti băietii cu varsta de 2 ani sau mai tineri să fie ucisi în Betleem. Se estimează că intre 10.000 si 150.000 de băieţi au fost ucişi, dar Betleemul a fost doar un sat, deci istoricii cred că numai câteva zeci de băieţi au fost ucişi, insa Irod ar fi făcut-o, indiferent de numărul băieţilor care trebuiau ucisi. El a ordonat moartea a mii de oameni, inclusiv preoti, rivali ai sai, bunicul, soacra,cumnatul, unchiul, soţia, 3 fii (unul din fii săi a fost ucis la doar câteva zile înainte de Irod a murit), si oricine altcineva care parea o ameninţare pentru el, dar cele mai multe dintre victimele sale erau nevinovaţi. Era capabil sa ucida pe oricine , doar să rămână la putere. La scurt timp înainte de moartea sa, Irod a poruncit ca oamenii mai importanti din Iudeea sa fie executati, astfel că înmormântarea sa va fi marcata de o revărsare naţională de durere. Din fericire, aceasta comanda a fost ignorata. A murit in anul 4 i.Hr. din cauza bolii. Fiii săi, de asemenea, au devenit personaje negative ale Bibliei. Fiul său, Irod Antipa l-a ucis pe Ioan Botezătorul şi a fost implicat în uciderea lui Isus. Şi Iacov, fiul lui Zevedeu, a fost decapitat de Irod Agripa.

6
Regele Ioan

John a fost rege al Angliei din aprilie 1199 în octombrie 1216. El a sărăcit Anglia intr-un mod nemaintalnit, a tradat tratatul Magna Carta şi a inspirat legenda lui Robin Hood. A fost un om lacom, violent, maliţios, crud, nemilos, libidinos şi nesimţit. Si-a trădat prietenii, tatăl, fraţii, soţia şi ţara. A sedus soţiile şi fiicele prietenilor si dusmanilor (a avut  12 copii nelegitimi), si si-a exilat rudele şi părinţii lor. A închis şi ucis pe toti care il ameninţau sau rivalizau cu el, inclusiv pe nepotul său, Arthur. Când oamenii nu ii ascultau ordinele, ii arunca în închisoare, legati goi pe un pat de plumb, lasandu-i sa moara de foame. A jefuit toate veniturile Bisericii şi a dispus ca orice preot, episcop şi stareţ sa paraseasca Anglia, cei care raman urmand a suferi consecinţele. A torturat, spânzuraţ, decapitat, înjunghiat, orbit si infometat mii de oameni; a dus o campanie impotriva evreilor, în Anglia, pentru a le lua toţi banii, trimitandu-i in  închisoare şi torturandu-i. Ioan a încercat sa-si exploateze cat mai mult poporul, punand în aplicare o creştere uriaşă a impozitelor. Unele impozite s-au ridicat cu până la 300%. Aceste impozite au distrus vieţile a zeci de mii de oameni. Cu toata cruzimea sa, John a fost un las. În fapt, atunci când Normandia, a fost cucerita de Franta, John statea in pat cu sotia sa, ordanand armatelor sale sa se retraga. Din fericire, Ioan a murit înainte de a putea începe într-un război pe scară largă, in care Anglia si-ar fi pierdut toate teritoriile. El a murit în octombrie 1216 de la consumul de prea multe piersici şi prea multa bere bauta.

5
Tamerlan cel Mare

Tamerlan (sau Timur) a fost un cuceritor din sec. al-XIV-lea in Asia Centrală , de Vest şi de Sud şi fondator al Imperiului Timurid şi dinastiei Timurid. El credea ca este urmasul Genghis Khan, fiind un cuceritor crud, nemilos, fără inimă şi însetat de sânge, care a adus teroare şi distrugerea a milioane de oameni. În unele locuri, mii au fost forţaţi să sară de la inaltimi foarte mari. 200.000 de soldati capturati şi civili au fost ucişi în India. Au fost decapitati 20.000 de cetăţeni de la Alep,  70.000 in  Ifshan, inca 70.000 în Tikrit şi 90.000 în Bagdad. În unele ocazii, el a ordonat ca mii de oameni să fie omorati lent prin sufocare. Turnuri uriaşe făcute din craniile duşmanilor săi au fost construite pentru a le admira cu satisfacţie. Oamenii au fost de multe ori decapitati, arsi, înjunghiati, dezmembrati si ingropati de vii. A ucis intre 15 si 20 de milioane de oameni. Tamerlan a murit în februarie 1405 din cauze naturale.



4
Nero

Nero a fost al cincilea împărat al Romei, din 54 e.n. pana in 68 e.n.. El a dus la ruina Imperiului Roman arzand oraşe întregi. A ucis mii de oameni, inclusiv matusa lui, sora vitregă, ex-sotia, mama, soţia şi fratele vitreg, omorand sistematic fiecare membru din familie. Unii au fost ucişi în mistuitoare bai fierbinti. El a otrăvit, decapitat, înjunghiat, ars, a fiert oamenii,i-a crucificat şi i-a tras în ţeapă. Viola de obicei femeile şi apoi le taia venele şi organele sexuale. Se spune că a avut orgasm în timp ce Roma ardea.Focul a ucis mulţi dintre cetăţenii Romei şi sute de mii de oameni nevoiaşi din mahalale. Deşi Nero a pornit focul, el a dat vina pe creştini. Mii de creştini au fost infometati pana la moarte, arsi, sfâşiati de câini,dati hrana la lei, crucificati, folositi ca torţe umane şi bătuti în cuie pe cruce. A fost atat de rău incat  mulţi dintre creştini au crezut că a fost Antihristul. El chiar i-a torturat şi ucis pe apostolul Pavel şi pe Petru,discipolul sau. Pavel a fost decapitat şi Petru a fost răstignit cu capul în jos. Nero s-a sinucis cand a realizat ca a pierdut puterea şi viaţa lui era în pericol.

3
Caligula

Caligula a fost al treilea  împărat al Romei, din 37 e.n. pana in 41 e.n A fost sălbatic, sadic, extravagant, cu o înclinaţie pentru aventuri sexuale. În primele 3 luni de la preluarea  domniei sale de teroare, peste 160.000 de animale au fost sacrificate în onoarea sa. El a suferit mai târziu de o febră a creierului care l-a transformat intr-un bolnav mintal, crezandu-se zeu. Sub Caligula, legea a devenit un instrument de tortură. El a crezut ca deţinuţii ar trebui să sufere o moarte dureroasă, incepand să ucidă cu brutalitate pentru a se distra. Isi va ucide adversarii încet şi dureros , in ore sau zile. El a decapitat şi strangulat copii, oamenii au fost bătuţi cu lanţuri grele,a forţat familiile să participe la executarea copiilor lor. Multor oameni li s-au taiat limbile,  prizonierii erau dati ca hrana la lei, pantere si ursi .Ordona, uneori, ca oamenii să fie ucisi de elefanţi. Cruzimea sa i-a făcut pe multi oameni să se sinucidă. Facea sex cu o multime de femei, inclusiv cu cele 3 surori. Si-a exilat apoi surorile, omorandu-le sotii. Distractia sa preferata era taierea oamenilor de vii, despicandu-i de la scrot pana la gat, sau scotandu-le maduva. Îi plăcea să manance testiculele victimelor. Si-a ucis cei mai multi prieteni si socrul .La un moment dat, Caligula a declarat: "As dori ca Roma sa fi avut un gât, ca sa pot taia toate capetele lor, cu o singură lovitură!" In anul 41, Caligula a fost ucis de Casius Chaerea, un om de care Caligula si-a bătut joc la o instanţa de judecată pentru efeminarea lui.

2
Attila Hunul

Attila condus hunii de la 434 e.n. la 453 e.n. . El a fost liderul Imperiului Hunic care se întindea de la râul Ural pana în Germania şi de la Marea Baltică la Dunăre. El a fost un barbar însetat de sânge, crud şi nemilos, mare  iubitor de luptă. El a vrut să distrugă Imperiul Roman şi toti locuitorii lui. Dacă aţi fi fost un cetăţean în Roma şi ati fi implorat mila, el v-ar fi ucis. A fost o ameninţare la fel de mare si pentru triburile teutonice, nu doar pentru romani. Era atât de distructiv ca oamenii au crezut că a fost o pedeapsă de la Dumnezeu, porecla lui fiind  Biciul lui Dumnezeu. Attila şi hunii credeau că viaţa altor persoane este lipsita de sens, torturau şi ucideau  duşmanii , dar si oamenii săi şi întreaga populaţie a oraşelor. El a distrus zeci de  oraşe romane şi e posibil sa fi ucis până la sute de mii de oameni. La un moment dat, Attila a intalnit-o pe Saint Ursula, Fecioara perpetuă, şi a dorit să se căsătorească cu ea. Ea a refuzat, fapt care l-a făcut pe Attila furios, asa ca a omorât-o împreună cu 11.000 dintre tovarăşii ei. Se spune despre el ca ar fi băut sângele femeilor. Si-a mancat 2 dintre fii şi si-a ucis fratele. Attila a murit în 453.

1
Genghis Khan

El a fost Han a Imperiului Mongol intre 1206 - 1227. În acest timp, el a cucerit cea mai mare parte din China şi toată coasta Marii Caspice. Era nemilos, razbunator, crud, şi însetată de sânge. El şi armata sa au distrus nenumarate oraşe au omorau sute de mii de soldati, civili şi copii. Multe persoane au fost ucise prin turnarea de metal topit în ochi sau urechi. Într-unul singur masacru, 700.000 de oameni au fost ucişi. In alt loc, cei săraci au fost decapitati şi bogaţii  torturaţi pentru a afla unde si-au ascuns averile. Femei au fost violate, uneori în faţa a familiilor lor. Viata a sute de mii de oameni a fost distrusa. Se spune că, dacă armata lui ramanea fara apa , taiau venele cailor si beau sangele acestora .Sute de mii de oameni au devenit sclavi. Genghis şi armata sa au ucis de la 20 la 60 de milioane de oameni. Au ucis trei-sferturi din populaţia de Platoul Iranian, care era de la 10 la 15 milioane. El l-a ucis pe fratele său in vârsta de 13 ani doar pentru că acesta  a furat un peşte de la el. Genghis Khan a spus odată: "cea mai mare fericire este sa-ti risipesti dusmanul in vant, sa-i vezi  oraşele sale reduse la cenuşă, sa-i vada pe cei pe care-i  iubeste învăluiti în lacrimi şi să stranga la piept cadavrele fiilor şi fiicellor sale." Genghis Khan a murit din cauze naturale în 1227.



+ Bonus
Vasile ucigasul de bulgari

Vasile al II-lea a fost împărat al Imperiului Bizantin intre 976 - 1025. El a fost descris ca erou-monstru pentru că el a fost un conducător puternic şi de succes dar, de asemenea, unul dintre cei mai cruzi, nemilos şi fără milă din istorie. El a distrus vieţile tuturor celor care au contestat domnia sa. Si-a obligat poporul să plătească taxe mai mari, confiscându-le pământurile, a inchis oamenii  pe viaţă, i-a trimis în exil, i-a torturat sau executat. A început multe războaie, mai ales unul cu bulgarii, care a durat 30 de ani. De-a lungul războiului, Vasile cerea sacrificarea tuturor duşmanilor săi dar si a prizonierilor. Vasile a câştigat războiul în Bătălia de la Kleidon, în care a ucis 15.000 de soldaţi bulgari şi a luat un 15.000 de prizonieri. Vasile a orbit toti prizonierii folosind un fier inrosit in foc si pumnale. La fiecare 100 de prizonieri lasa un om cu un singur ochii, astfel încât acesta sa poata duce restul înapoi acasă. Mii de oameni au murit în timpul călătoriei şi regele bulgar a facut un accident vascular cerebral si a murit, atunci cand i-a vazut. Neimblanzit, in cruzimea sa, Vasile a folosit aceeaşi tactică 2 ani mai târziu, în Macedonia, orbind fiecare soldat din armata bulgară pe care l-a capturat, inclusiv femei şi copii, şi de această dată i-a orbit pe toti. Zeci de mii de soldaţi şi civili au fost ucişi de către Vasile. El a murit în decembrie 1025.

Traducere realizată pentru blogul Terra Misterioasă.



Dacă ți-a plăcut articolul ne poți urmări pe Facebook, pentru alte noutăți.
Descoperă și România Misterioasă, Misterele României.
Ramâi uimit cu Știri pe Turte, cele mai ciudate noutăți.
Index articole Terra Misterioasă



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.

Articole noi

Facebook

Sponsor

FB AFI