Daca ati citit bestsellerul ”Experimentul Philadelphia” de Charles Berlitz si William Moore, sau ati vazut filmul cu acelasi nume, în mod cert ati gasit aceasta poveste ca fiind extrem de tulburatoare, aflata undeva la granita dintre science-fiction si realitate.

„Experimentul Philadelphia” este un presupus experiment militar efectuat de Marina SUA la santierul Naval din Philadelphia, în luna octombrie 1943. Potrivit rapoartelor, distrugatorul USS Eldridge ar fost facut invizibil neputând fi detectat de dispozitive inamice. Seria de experimente strict secrete care au primit indicativul Rainbow ar fi avut la baza un aspect al teoriei câmpului unificat, un termen inventat de Albert Einstein, precum si echipamente create de Nikola Tesla.



Principalele informatii despre „Experimentul Philadelphia” le avem de la doi martori oculari, un presupus membru al echipajului USS Eldridge – Carlos Miguel Allende – si Alfred Bielek care sustine ca a facut parte din echipa tehnologica.

În iulie 1943 experimentele erau aproape de succes. Aparatura instalata la bordul lui USS Eldridge a functionat perfect, puternicele câmpuri electromagnetice au fost declansate, si vasul a devenit invizibil pe radare. În timpul experimentelor vasul era acoperit de un fel de ceata verzuie, puternic încarcata electrostatic. Martorii de pe vas au sustinut ca echipamentele metalice scoteau scântei ciudate, albastru-verzui.

La 28 octombrie 1943, s-a reluat experimentul, se pare pentru a face vasul invizibil si pentru ochiul uman. Când a fost pornit experimentul, nava a fost din nou învaluita de faimosa ceata verzuie, apoi energia pulsata în echipamente a fost intensificata treptat. Între timp se auzea zbârnâitul echipamentului iar cercetatorii care priveau au vazut cum nava dispare, împreuna cu ceata cenusie. Nu numai ca devenise invizibila pentru radar, acum nava devenise invizibila si optic. Eldrige reusise forma suprema a camuflajului – invizibilitatea totala.

Initial, urma vasului era vizibila în apa, dar la scurt timp a avut loc un efect si mai bizar. Când Eldrige a început sa reapara a avut loc un flash puternic de lumina si nava a disparut înca o data, dar de data aceasta nu se mai vedea urma pe apa. Nava se volatilizase si aparuse în portul Norfolk, situat la 600 km distanta. Dupa câteva minute aceasta se dematerializeaza si reapare din nou într-o ceata verzurie densa în Philadelphia.

Dupa aceasta calatorie miraculoasa nava se întoarce intacta. Dar în ceea ce priveste echipajul povestea este cu totul alta, de-a dreptul înspaimânt?toare. Moleculele corpurilor oamenilor si navei erau amestecate.

„Primul lucru care l-au gasit au fost doi marinari „îngropati” în podeaua de metal a navei, corpurile acestora erau literalmente îngropate în otel, erau pe moarte, sau aproape morti. Alti doi stateau drepti, tot îngropati în otel. Al cincilea om avea mâna îngropata în otel pâna la încheietura”, a povestit Bielek.



Altii pur si simplu lipseau. Restul de supravietuitori aveau înca si alte probleme survenite din cauza puternicului câmp electromagnetic la care a au fost expusi.

„Oamenii au fost molecular atasati de nava, legati de nava, în timp ce a fost teleportata. Unii au înebunit, altii au luat foc, unii au devenit invizibili. Lucruri teribile, oribile au patit acesti membri ai echipajului”, a declarat cercetatorul Robert Goerman.

„Problema era ca sistemul nervos nu a putut suporta expunerea la acel nivel de câmpuri magnetice si electrice si au suferit leziuni neuronale”, a continuat Bielek.

Potrivit unor rapoarte unele dintre victime au fost institutionalizate, desi au fost în mod fals dati disparuti în actiune. Familiilor li s-a spus ca au pierit pe mare în timpul razboaielor. Pusa în fata acestor efecte secundare bizare si a scenelor de groaza descoperite la bordul navei, Marina a renuntat la întreaga operatiune.

Echipa stiintifica a fost dizolvata, registrele navei schimbate pentru a arata ca nu a fost niciodata în Santierul Naval din Philadelphia si martorii fortati sa semneze juraminte pentru a pastra secretul. Si asa s-a închis experimentul din al Doilea Razboi Mondial în domeniul invizibilitatii si teleportarii.


Cu toate acestea este greu de crezut ca asemenea experimente nu au fost reluate mai târziu.

Dacă ți-a plăcut articolul ne poți urmări pe Facebook, pentru alte noutăți.
Descoperă și România Misterioasă, Misterele României.
Ramâi uimit cu Știri pe Turte, cele mai ciudate noutăți.
Index articole Terra Misterioasă




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.

Articole noi

Facebook

Sponsor

FB AFI