Sfaturi despre cum să elimini sarea din organism.Sarea este condimentul care nu lipsește din nicio bucătărie din întreaga lume, ea fiind cea care-i dă gust mâncării. Dar studiile realizate de-a lungul anilor au arătat că sarea consumată în exces are efecte negative asupra sănătății.

Este adevărat că organismul are nevoie de sare sau sodiu pentru realizarea anumitor funcții, dar asta nu înseamnă că trebuie consumată în exces. De fapt, medicii susțin că este mai bine pentru sănătate să fie redus aportul zilnic de sare. Ea poate fi luată și din alte alimente.

Însă, este important să se știe că excesul de sare poate duce la grave probleme de sănătate – boli cardiovasculare, atac de cord și altele. În plus, sarea este principala cauză a retenției de lichide în organism.

Iată cum elimini acumularea de sare din organism:

Bei mai multă apă

Experții recomandă 6-8 pahare de apă pe zi. Apa este necesară pentru menținerea corpului hidratat, plus că stimulează eliminarea toxinelor și deșeurilor reține de corp prin urină. De asemenea, dacă suferi de retenție de lichide, este recomandat să crești cantitatea de apă băută zilnic.

Elimină sarea din alimentație

[caption id="attachment_67" align="aligncenter" width="728"]Cum să elimini sarea din organism Cum să elimini sarea din organism[/caption]

Chiar dacă sarea este un condiment esențial pentru majoritatea rețetelor, ar trebui să cauți alte alternative. De asemenea, ai putea să scazi cantitatea de sare consumată, mai ales dacă mâncarea este gătită de tine.

Înlocuiește sarea cu alte condimente

Eliminarea sării din alimentație este o sarcină ușoară atâta timp cât găsești alternativele potrivite. Cele mai sănătoase opțiuni sunt: usturoiul, piperul negru proaspăt, pudra de curry, pătrunjelul, oregano și rozmarin.

Practică exerciții fizice

Ar trebui să începi să practici zilnic un set de exerciții. Când mergi, dansezi, alergi, pedalezi ori mergi la spa organismul elimină excesul de sare și impuritățile prin transpirație. Nu uita să iei cu tine o sticlă cu apă pentru hidratare după antrenamentul fizic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.

Articole noi

Facebook

Sponsor

FB AFI