Google lansează un serviciu de streaming, mai puternic decât un PS4 Pro sau Xbox One X, care-ți va permite să te joci orice, chiar dacă nu ai un PC bun.

Google își flexează mușchii și demonstrează cum ai putea să te joci cele mai noi jocuri video în același mod în care ai vedea filme pe Netflix, fără să ai o consolă sau un computer de gaming.



Stadia, serviciul de streaming al Google, îți va permite să te joci la un joc la fel de ușor ca și cum te-ai uita la un film. Cei de la Google au făcut o demonstrație cu Assassin’s Creed Odyssey. Practic, dacă ești într-un browser și vezi trailerul la joc apoi ai chef să te joci, apeși pe butonul Play Now și poți să faci asta indiferent dacă ai un desktop, laptop, tableta, telefon sau televizor.

Jocul va rula datorită faptului că este procesat de centrele de date apoi informația este transmisă prin internet către dispozitivul tău.

Ce fel de jocuri vei putea juca cu Google Stadia

Cei de la Google susțin că au puterea de a-ți servi jocuri la o calitate 4K la 60 de cadre pe secundă. Și promit că în viitor vei putea juca și titluri într-o rezoluție 8K la 120 de cadre pe secundă.

Demonstrația de pe scenă a fost făcută cu jocul celor de la Ubisoft, dar primul titlu anunțat și pentru Stadia este Doom Eternal, noul joc din seria Doom, pregătit de ID Software. Doom Eternal va rula pe Stadia până la 4K și 60 de cadre pe secundă.

Doom Eternal nu are încă o dată de lansare concretă, dar va fi disponibil pe PC, Switch, PS4 și Xbox One.

De asemenea, reprezentanții gigantului american au precizat că experiența va fi una fluidă și nu vei avea lag. Ba mai mult, au spus că este posibil să existe un joc de battle royale cu până la 1000 de jucători în același timp.

Stadia, mai puternic decât un PS4 Pro combinat cu un Xbox One X



Google a intrat într-un parteneriat cu AMD pentru a construi procesoare grafice (GPU) pentru centrele de date. Este vorba despre un procesor care ar avea o putere de 10,7 teraflopi. Acest număr nu-ți spune prea multe, dar pot să-ți zic că PS4 Pro are o putere de 4,2 teraflopi, iar Xbox One X o putere de 6 teraflopi. Fiecare unitate Stadia va avea un procesor cu o frecvență de 2,7 GHz și 16 GB RAM.

Google îmbrățișează modelul cross-play și cu Stadia vei putea juca în multiplayer cu alți jucători, indiferent că ei se joacă pe PC sau pe consolă. Compania își lansează și propriul studio de jocuri dedicat în a produce titluri exclusive pentru Stadia.

Odată cu acest serviciu de streaming, Google scoate pe piață și o manetă de joc ce se asemănă cu una de Xbox sau PS4, dar care vine cu două butoane în plus: unul de sharing și altul pentru asistentul Google. De ce ai avea nevoie de Google Assistant? Poate ești blocat la un puzzle și atunci apeși pe buton și întrebi cum îl rezolvi, iar pe ecran îți apare un clip de pe YouTube cu răspunsul.

Nici în cazul manetei de joc nu a fost precizată o sumă cu care va putea fi achiziționată.

Serviciul se lansează în acest an în SUA, Canada, Marea Britanie și în mai multe țări din Europa (să sperăm că și în România). Totuși, reprezentantul companiei nu a dat nicio indicație despre care ar fi costul acestui serviciu. El a adăugat că mai multe detalii despre Stadia și despre jocurile disponibile pentru platformă vor fi dezvăluite în vara lui 2019.

Este clar că Google a studiat bine terenul și dacă va livra tot ceea ce promite, atunci Microsoft, Sony, Nvidia și alți jucători importanți din industria gamingului ar trebui să se îngrijoreze.

Dacă ți-a plăcut articolul ne poți urmări pe Facebook, pentru alte noutăți.
Descoperă și România Misterioasă, Misterele României.
Ramâi uimit cu Știri pe Turte, cele mai ciudate noutăți.
Index articole Terra Misterioasă




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.

Articole noi

Facebook

Sponsor

FB AFI