În vara anului 1936, pe malul Răului Red Creek, care trece prin orașul de provincie Londra din Texas, SUA, Emma și Max Hahn au făcut o descoperire impresionantă. Au văzut o bucată de lemn care era înfiptă într-o bucată de piatră și din curiozitate au luat-o acasă. Anii au trecut și familia Hahn nu și-a imaginat nicio secundă ce comoară are în casă. Într-o zi, fiul lor, George, a spart bucata de piatră și cu stupoare a descoperit un ciocan.



Ciocanul cu o vechime 140 milioane de ani

Lucrurile au început să devină interesante în clipa în care ciocanul a fost dus la o analiză chimică la Institutul Metalurgic din Columbia. S-a demonstrat că ciocanul este realizat din din 97 % fier pur, din 2 % clor şi 1 % sulf, iar fierul suferise un proces de purificare înainte să fie turnat. Acest proces a fost inventat mult mai târziu decât momentul în care fusese descoperit ciocanul din Londra.

Analizele chimice au mai scos la iveală un fapt impresionant, ciocanul avea o vechime de 140 milioane de ani. Această informaţie schimbă total percepția asupra artefactului. Conform oamenilor de știință această unealtă nu trebuia să existe, dar totuși există.

Nu se poate explica cine a fabricat celebrul ciocan și nici cum a ajuns să fie parte integrantă dintr-o piatră. S-a observat că încastrarea în piatra s-a produs în anumite condiții meteorologice care nu au mai fost întâlnite pe Terra de foarte multă vreme. Cu toate acestea, cercetătorii nu exclud posibilitatea ca un meteorit să fi lovit planeta noastră în acele vremuri și astfel aceste condiții meteorologice au devenit posibile.

Chiar dacă s-au găsit mai mulți specialiști care să conteste veridicitatea ciocanului, studiile ulterioare au demonstrat că porțiunile de piatră din jurul ciocanului prezintă anomalii și par să fie topite într-o formă fixă. Prin analiza chimică a acestei teci s-au găsit cantităţi de potasiu, siliciu, clor, calciu şi sulf.

Aceasta compoziţie contrazice ipoteza că acest cap de ciocan să fi aparţinut unui fragment dintr-un meteorit, dat fiind faptul că corpurile sistemului nostru solar nu prezintă astfel de compoziţii chimice. Chiar şi aşa, capul de ciocan este prea bine format ca să fie doar o întâmplare.

Ciocanul din Texas este în prezent expus la Creation Evidence Muzeum și în continuare ridică numeroase întrebări cu privire la provenienţa să. Probabil că acum 140 de milioane de ani a existat pe Terra o civilizație destul de avansată încât să creeze un astfel de ciocan.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.

Articole noi

Facebook

Sponsor

FB AFI