Google lansează un concurent pentru Amazon, gigantul urmând să facă legătura direct între retaileri și consumatori. Numit Shopping Actions, noul serviciu permite comandarea de produse direct prin voce, cu ajutorul asistentului virtual Google Assistant, sau direct din motorul de căutare, conform Reuters. De asemenea, funcționează împreună cu Google Shopping.

De regulă, o căutare de produse pe motorul de căutare se finaliza printr-o achiziție de produse pe Amazon.

Dar Google și Amazon sunt din ce în ce mai mult la cuțite. Nu mai departe de toamna anului trecut, Google e eliminat YouTube de pe gadgeturile Echo Show, acuzând Amazon că a eliminat la rândul său produsele Nest și boxele Google Home de pe rafturile sale virtuale.

Dușmanul dușmanului meu prieten este
Ei bine, cu noul serviciu, utilizatorii vor putea să își salveze datele financiare, respectiv cardurile sau conturile.

Giganți ai retailului precum Walmart, Target, Home Depot, Costco își vor încărca produsele în vastele baze de date ale Google.

Când cineva întreabă ”de unde pot cumpăra un smartphone?”, serviciul va face o serie de recomandări, inclusiv cu preț și alte detalii. Iar când un utilizator cumpără din aceste recomandări, atunci Google va primi un comision din comandă.

[caption id="attachment_770" align="aligncenter" width="760"]Google devine un concurent pentru Amazon pe piata de retail Google devine un concurent pentru Amazon pe piata de retail[/caption]

Acest serviciu este diferit de reclamele cumpărate de către companii pe site. Practic, Google se transformă într-o imensă piață online, găzduind ofertele altor companii. Alibaba face deja asta în China, dar și Amazon și Ebay – care găzduiesc pe platformele lor alți comercianți.

În România, acest lucru este realizat de către eMag, cel mai mare retailer online din țară.

Google spune că a demarat noul serviciu după ce a observat că au crescut cu 85% în ultimii doi ani căutările de pe mobil în care motorul său de căutare era interogat de către utilizatori care vor să știe de unde pot cumpăra anumite produse.

Care e șmecheria

Partea bună pentru Google este că astfel gigantul găsește un uz pentru Google Assistant și boxele sale inteligente. Căci reclame nu prea poți să folosești la un asistent virtual.

Iar o parte și mai bună este că așa dă de furcă Amazon, care va avea de înfruntat rivalii săi din comerț, după ce aceștia vor beneficia de o infuzie de tehnologie din partea Google.

Pentru cumpărători avantajul îl constituie prețuri mai mici. Retailerul american Target oferă reduceri de 5% și livrare gratuită dacă își conectează conturile lor online cu cele ale Google.

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.

Articole noi

Facebook

Sponsor

FB AFI