Albinele robot, viitorul agriculturii. Nici albinele nu mai sunt ce-au fost. Sau nu vor mai fi. Asta pentru că Walmart, o companie americană de retail, a depus un brevet pentru un fel de albine robotizate.

Albinele viitorului au aceeași sarcină: să polenizeze florile. RoboBees, albinele robot, nu vor înlocui albinele obișnuite. Rolul lor este de a le ajuta. Altfel spus, albinele robot vor poleniza florile din zonele în care albinele obișnuite nu se descurcă.

[caption id="attachment_774" align="aligncenter" width="500"]Albinele robot, viitorul agriculturii Albinele robot, viitorul agriculturii[/caption]

Aceste albine robot îți amintesc, probabil, de episodul Black Mirror, în care albinele au fost programate să ucidă oamenii. Din fericire, intenția Walmart nu este desprinsă dintr-un scenariu SF. Este una chiar practică.

Aceste albine robot – sau drone de polenizare – funcționează utilizând senzori și camere extrem de mici, care le ajută să navigheze pe diferite culturi de flori. Albinele vor fi autonome și vor putea poleniza în același mod – și la fel de eficient – ca albinele „tradiționale”.

De la an de la an, o mulțime de colonii de albine mor, fie din cauza pesticidelor, fie din cauza acarienilor, fie din alte motive. Anual, aproximativ 30% din coloniile de albine se pierd, iar asta ridică o mare problemă asupra multor segmente de producție.

Walmart nu are neapărat vreo treabă cu albinele sau cu tehnologiile inovatoare. Walmart este un lanț de supermarket-uri. Cu toate acestea, nu este singura cerere de brevet pe care retailerul a depus-o.

Potrivit CB Insights, brevetul depus pentru albinele robot este doar unul dintre cele șase brevete pe care Walmart le-a cerut pentru drone agricole. Aceste drone agricole ar putea face totul, de la monitorizarea daunelor recoltei la pulverizarea pesticidelor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.

Articole noi

Facebook

Sponsor

FB AFI