În funcție de fluxul tău de lucru cu imagini, ar fi bine să știi cum redimensionezi sute de poze pe Windows în doar câteva momente.Sunt multe motive pentru care s-ar putea să-ți dorești să editezi imagini. De cele mai multe ori, este vorba de limitările platformei cu care interacționezi. Degeaba telefonul tău face fotografii de 3-4MB, pentru că devine dificil să le trimiți cuiva la rezoluție nativă în număr mare. Cele mai multe căsuțe de email sunt limitate la 25MB per mesaj și s-ar putea să nu ajungă la destinatar. În plus, dacă vrei să le postezi pe un blog, nu este recomandabil să publici imagini de 12-13 megapixeli, pentru că s-ar putea încarca greu pe telefonul sau laptopul celor care te urmăresc.

[caption id="attachment_409" align="aligncenter" width="1170"]Cum redimensionezi poze Cum redimensionezi poze[/caption]

Pentru că interacționez zilnic cu zeci de fotografii în format digital, mi-am pus deseori întrebarea cum redimensionezi sute de poze pe Windows cu un click. Soluția găsită nu funcționează nativ pe sistemul de operare ieșit din Redmond, ci implică instalarea unui mic progrămel complet gratuit. Intitulat Image Resizer for Windows, instrumentul software ajuns la versiunea 3.0 poate fi descărcat de la această adresă.

După ce ai instalat Image Resizer, ai beneficiat de o funcție suplimentară în meniul contextual din Windows. Indiferent dacă selectezi o fotografie sau o sută de imagini din File Explorer sau My computer, fă click dreapta pe selecție și optează pentru Resize Pictures. După câteva momente, se va deschide o fereastră nouă.

În fereastra de configurare a Image Resizer for Windows ai parte de o serie stufoasă de setări predefinite. Poți redimensiona fotografiile tale optând pentru una dintre variantele VGA, HD sau Full HD. În același timp, dacă îți dorești ca toate imaginile tale să se încadreze în 2000 x 1500 pixeli, este suficient să tastezi aceste valori în secțiunea Custom de la final. Imaginile tale nu vor fi niciodată deformate, păstrându-se în permanență raportul de aspect. Dacă vrei ca noile imagini redimensionate să le înlocuiască pe cele originale, în loc să apară lângă cu sufixul (Custom), bifează ”Resize the original pictures”. Confirmă începerea procesului de redimensionare în masă cu un click pe Resize. Așteaptă câteva momente sau câteva minute, în funcție de numărul de fotografii pe care le prelucrezi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.

Articole noi

Facebook

Sponsor

FB AFI