Vampirii energetici chiar există.Un nou studiu, realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Bielefeld, demonstrează că atât planetele, cât și oamenii, pot extrage sau fura energie de la semenii lor.


Această constatare, spun experții, ar putea avea un impact major asupra viitorului bioenergiei și a modului în care o înțelegem. Cu atât mai mult, descoperirea deschide noi universuri pentru a înțelege mai bine cum oamenii își împart energiile atunci când interacționează.

Ideea că oamenii pot absorbi energie de la ceilalți oameni nu este o noutate, cel puțin din punct de vedere spiritual. Pentru știința modernă, aceasta este o mare descoperire și bioenergia devine un subiect explicabil și accesibil pentru oricine. Dar nu trebuie să uităm, că transferul energetic este un subiect de care erau conștienți anticii și despre care vorbeau cu lejeritate.

TRANSFERUL ENERGETIC LA PLANTE

[caption id="attachment_330" align="aligncenter" width="720"]Vampirii energetici chiar există Vampirii energetici chiar există[/caption]

Profesorul Dr. Olaf Kruse și echipa sa de cercetare biologică au descoperit că alga verde, Chlamydomonas Reinhardtii, se ocupă nu numai de fotosinteză, ci „alimentează o sursă alternativă de energie”. Această constatare se traduce prin capacitatea acestei alge de a extrage energia din alte alge. Rezultatele au fost publicate în revista Nature Communications.

În ultima perioadă, s-a mai descoperit și faptul că plantele de același tip pot comunica între ele și chiar cânta atunci când condițiile de mediu în care trăiesc devin optime.

Experții au reușit să demonstreze printr-o serie de experimente, prin cultivarea Chlamydomonas reinhardtii, că, atunci când se confruntă cu o lipsă de energie, acestea o fură pur și simplu de la celelalte plante.

Alga poate secreta enzime care „digera” celuloza si o descompune in componente mai mici. Ulterior, componentele sunt transportate în celule și transformate într-o sursă de energie, permițând alga să continue să crească.

ENERGIILE OMULUI

De partea cealaltă, omul funcționează într-un mod similar. Psihologul Olivia Bader-Lee susține că florile au nevoie de apă și de lumină pentru a crește, iar oamenii nu sunt atât de diferiți de planete. Trupurile noastre fizice sunt ca bureți și putem absorbi din mediul încojurător diverse energii. Unele sunt benefice pentru noi, în timp ce altele ne dăunează.

energia sufletului - Oamenii de știință confirmă că oamenii pot fura energia de la alți oameni

„Acesta este motivul pentru care există anumite persoane care se simt inconfortabile în grupuri specifice în care există un amestec de energie și emoții”, spune dr. Bader-Lee.

În acest sens, oamenii devin vampiri energetici atunci când un dezechilibru major se produce în organismul lor. La fel ca și plantele, ei nu mai sunt capabili să se echilibreze și astfel fură energia care le lipsește.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.

Articole noi

Facebook

Sponsor

FB AFI