Istorie interzisa - Sferele Klerksdorp. Sferele Klerksdorp cu o vechime de peste 2,8 miliarde de ani, reprezintă unul dintre cele mai misterioase artefacte descoperite de-a lungul timpului pe Terra. Misterul provine din vechimea lor și tehnologia, extrem de avansată, cu ajutorul căreia au fost confecționate.În urmă cu peste 2,8 miliarde de ani, pe Terra nu exista viață inteligentă. În acea perioadă era era Arhaică, adică nu exista încă o atmosferă de oxigen, dar au apărut primele organisme anaerobe, care au format mai multe depozite existente în prezent sub formă unor minerale, cum ar fi cele de sulf, grafit, fier și nichel. În această perioadă nu exista viața care să aparțină planetei nostre și cu atât mai puțin viață inteligentă.

[caption id="attachment_477" align="aligncenter" width="698"]Sferele Klerksdorp cu o vechime de peste 2,8 miliarde de ani, reprezintă unul dintre cele mai misterioase artefacte descoperite de-a lungul timpului pe Terra Sferele Klerksdorp cu o vechime de peste 2,8 miliarde de ani, reprezintă unul dintre cele mai misterioase artefacte descoperite de-a lungul timpului pe Terra[/caption]

Cu toate acestea, într-o mină din Africa de Sud au fost descoperite o serie de artefacte din acea perioadă. Ele au fost numite Sferele Klerksdorp, după locul de unde au fost descoperite. Acestea au o vechime incredibilă, de circa 2,8 miliarde de ani, adică din era în care planeta își forma atmosfera.

Aceste sfere au fost descoperite din pură întâmplare, în timp ce minerii căutau zăcăminte. Sferele au fost prelevate și trimise la un laborator special, unde s-au realizat numeroase analize. În primă instanță nu au putut fi datate, dar pentru că au fost descoperite într-un minereu, numit pirofilit, s-a putut stabili vechimea lor. Acest minereu s-a sedimentat pe Terra, în urmă cu circa 2,8 miliarde de ani, ceea ce înseamnă că aceste sfere existau în acea perioadă.

AU FOST FABRICATE ÎN SPAȚIU ?

Toate sferele au două sau mai multe liniştii paralele şi echidistante la mijloc iar compoziţia metalică nu este ceva obişnuit pe Pământ.Bilele au un înveliş exterior de câţiva centimetri iar în mijloc este o substanţă lipicioasă care se transforma în pulbere când ia contact cu oxigenul. Nu au miros şi nu pot fi zdrobite cu mâna.

Dimensiunea lor variază de la 0,5 cm la 10 cm în diametru, iar culoare lor diferă de la maro închis până la roşu aprins. Cele mai multe dintre sferele Klerksdorp au o coajă subţire, de aproximativ 1-2 cm grosime. Un alt fapt curios este oferit de şanţurile paralele de pe mijlocul sferelor. Nu se poate preciza la ce erau folosite aceste bile, dar uimirea a fost şi mai mare când specialiştii au observat că unele dintre ele se rotesc în jurul axelor lor, fără ca o forţa să intervină în generarea acestui proces.

Un alt atribut straniu al acestor sfere este că ele sunt perfect echilibrate. Conform specialiștilor, acest echilibru nu ar fi putut fi obținut pe Terra, ci undeva în spațiu, unde gravitația tinde spre zero. Pornind de la acest aspect, se presupune că sferele au fost construite în spațiu și nu pe Terra, așa cum s-a crezut inițial. Mai mult de atât, pe Terra, în acea perioadă nici nu ar fi avut cum să trăiască cineva pentru că planeta noastră nu era prietenoasă cu viața.

În prezent, sferele Klerksdorp se află la muzeul cu același nume din Africa de Sud, unde pot fi admirate în toată splendoarea lor.

[embed]https://youtu.be/tgTlWiqrPGE[/embed]

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.

Articole noi

Facebook

Sponsor

FB AFI