Din 2021 nu vom mai schimba ora, a decis, prin vot, Parlamentul European. Un sondaj din 2018 arată că aceasta era dorința a peste 80% dintre europeni.
Trecerea la ora de vară ucide mai mulți oameni în trafic, după cum arată numeroase studii.
Perturbarea unei ore sau două de somn aproape dublează riscul accidentelor în trafic. Cea mai amplă cercetare care a studiat impactul trecerii la ora de vară a analizat o perioadă de 21 de ani și a concluzionat că, de fiecare dată, în lunea de după schimbarea orei sunt mai multe accidente decât într-o zi de luni obișnuită.
După acest studiu solid realizat de cercetători de la Johns Hopkins și Stanford, au urmat numeroase alte analize care au întărit ideea că schimbarea orei este dăunătoare pentru oameni.
Un studiu din 2012 arată că în zilele de după schimbarea orei crește numărul victimelor infarctului. În plus, s-a demonstrat că afectarea somnului crește riscul de a face gripă și scade productivitatea la muncă. Pe termen lung, cele mai comune efecte sunt problemele de inimă, obezitatea, diabetul și depresiile.
Trecerea de la ora de iarnă la cea de vară și invers a rămas o inerție din timpul Primului Război Mondial. Nu doar că azi nu mai ajută societatea, dar este chiar periculoasă.
De ce s-a tot schimbat ora și de ce nu mai e nevoie de asta
Se pare că Benjamin Franklin a fost primul care a recomandat schimbarea orei, doar că a făcut-o în glumă, potrivit datelor culese de Departamentul de Energie al SUA.
Abia în 1916, Germania a fost prima țară care a folosit trecerea la ora de vară pentru a economisi resurse în timpul Primului Război Mondial. Aceleași rațiuni au stat la baza adoptării orei de vară de atât de multe state (nu toate) – ideea fiind că oamenii folosesc mai puțină electricitate seara (fiindcă se culcă cu o oră mai devreme) și dimineața.
Winston Churchill, mare susținător al trecerii de la timpul de iarnă la cel de vară, zicea că la o schimbare pierdem o oră și la cealaltă câștigăm o oră – dar studiile arată că, în realitate, nu câștigăm niciodată (organismul este afectat în ambele scenarii).
În ceea ce privește economia de energie, deși mai multe date arată că într-adevăr scade consumul de energie electrică, schimbarea orei duce la un consum mai mare de combustibil. Așa că, per ansamblu, cel mai probabil nu ajută nici mediul înconjurător.
Deprivarea de somn ne face mai proști, mai grași, mai deprimați, mai săraci, mai slabi la sex și mai predispuși la cancer, Alzheimer sau la deces într-un accident rutier. O spune știința.
16:13
Just Admin
Sanatate
No comments
Alte evenimente petrecute in aceeasi perioada istorica:
Cât de reală e legătura între acnee şi transpiraţie ?Transpiraţia duce la apariţia acneei ? Cât de reală e legătura între acnee şi transpiraţie ? Acneea reprezintă una dintre cele mai răspândite afecţiuni ale pielii indiferent de vârstă, fiind adesea vinovată de alte probleme, … Read More
S-a asezat o musca pe mancarea ta? Ar trebui aruncataS-a asezat o musca pe mancarea ta? Majoritatea persoanelor pe mancarea carora se asaza o musca o gonesc si isi continua masa gandindu-se ca nimic rau nu s-ar putea intampla. Insa, un nou studiu sugereaza ca aceste insecte pot… Read More
Cum să elimini sarea din organismSfaturi despre cum să elimini sarea din organism.Sarea este condimentul care nu lipsește din nicio bucătărie din întreaga lume, ea fiind cea care-i dă gust mâncării. Dar studiile realizate de-a lungul anilor au arătat că sare… Read More
Ia-ţi un câine dacă vrei să ai o inimă sănătoasăNecuvântătoarele sunt companioni speciali în viața fiecărui om, însă puțini știu că ei pot influența cu adevărat starea fizică și pe cea mentală, aducând numeroase beneficii pentru sănătate.Animalele de companie pot îmbunătăț… Read More
Ce să eviţi când călătoreşti cu avionulIndiferent dacă veţi avea un zbor scurt sau pe o distanţă lungă, este important să vă simţiţi confortabil în hainele pe care le purtaţi şi, în acelaşi timp, să evitaţi problemele. Bright Side oferă câteva sfaturi pentru călăt… Read More
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu