Disparițiile misterioase, plasate în sfera inexplicabilului, au existat încă din cele mai vechi timpuri. Acestea cazuri au fost semnalate în diverse zone ale globului și de fiecare dată au rămas fără un răspuns clar.

Unul dintre cele mai celebre astfel de cazuri a avut loc în 1930, când un sat întreg de eschimoși a dispărut. Este vorba despre toți oamenii, care locuiau în așezarea de lângă Lacul Anjikuni, din nordul Canadei.

Totul a început în momentul în care Joe Labelle, un negustor de blănuri a ajuns în satul respectiv. Nu era pentru prima dată când făcea negoț de blănuri cu eschimoșii și cunoștea foarte bine pe toți comercianții din sat. În primăvara lui 1930, Labelle s-a dus în satul de pe marginea Lacului Anjikuni. A văzut că este pustiu și nu înțelegea ce se întâmplă. A merg din iglu în iglu pentru a-i căuta pe eschimoși, dar niciunul nu mai era acolo. Interesant este faptul că sculele și uneltele de vânătoare ale acestora erau la ușile igluurilor. Mai mult de atât, hainele erau prinse în cuiere și hrana intactă se găsea pe masă. Aceștia nu puteau să fie plecați la vânătoare, pentru că niciun eschimos nu pleacă cu mâna goală pentru a vâna animale sălbatice.



“Am alergat din iglu în iglu bătând la fiecare uşă căutând cel mai mic semn de viata. Dar nu era nimic. Am simţit imediat că ceva nu merge bine. La vederea farfuriilor pe jumatate golite, am stiut că s-a întâmplat ceva în timp ce ei mancau. În fiecare cabana am găsit o armă rezemată de uşă. Nici un eschimos nu merge nicăieri fără arma sa. Cu oroare, am descoperit toţi câinii morţi, legaţi de copaci. Foarte aproape, în cimitir, pământul inghetat si dur fusese săpat si corpurile răpite. Am înţeles că acolo se petrecuse ceva terifiant. Acele persoane nu ar fi lăsat niciodată câinii să moară astfel…”, a declarat Joe Labelle la vremea respectivă.

În clipa în care canadianul a realizat că ceva misterios s-a petrecut, a alertat poliția. O amplă anchetă s-a desfășurat și după ani de zile, poliția a clasat cazul pentru că nu exista nicio explicație logică.

Zeci de eschimoși au dispărut și nu exista nicio pistă reală. Parcă s-au evaporat împotriva voinței lor. Nu s-au descoperit urme de violență și nici urme care să indice că ar fi plecat cu toții din sat.

Dar ce s-a întâmplat până la urmă? Autoritățile locale nu au avut nicio explicație la vremea respectivă și cazul a fost clasat precum unul imposibil de elucidat.

Cu toate acestea, există voci, care susțin că este vorba despre o răpire extraterestră în masă. Pentru că nu s-au descoperit urme ciudate sau inexplicabile, se presupune că răpirea a fost realizată direct din aer. O altă explicație logică nu există și acesta nu este un caz singular. Au mai fost semnalate cazuri în care sate întregi de oameni au dispărut fără urmă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.

Articole noi

Facebook

Sponsor

FB AFI