În anul 1960, cercetătorii sovietici începeau forările în Siberia. Proiectul era unul grandios. Se dorea ca săpăturile să ajungă la o distanță cât mai mare, pentru a se studia misterioasa lume de sub picioarele noastre.Forările s-au desfășurat câțiva ani și s-a ajuns la adâncimea de 14,4 km. Specialiștii au încercat să continue forarea însă, burghiul și-a accelerat rotațiile. A fost o singură explicație. În adâncime era o cavitate.

Temperatura la adâncimea de 14 km era una foarte ridicată, peste 1100 de grade Celsius. Nu este singura descoperire făcută de cercetători. Microfoanele instalate pe mașinăria de forat au permis ca specialiștii să poată asculta niște zgomote înfiorătoare, ca niște vaiete, care veneau din adâncime.

IADUL EXISTĂ ȘI ESTE SUB PICIOARELE NOASTRE?

[caption id="attachment_207" align="aligncenter" width="620"]Gura Iadului din Siberia Gura Iadului din Siberia[/caption]

O întâmplare la fel de inexplicabilă s-a petrecut în Uzbekistan, în apropiere de orașul Darvaz. Geologii efectuau forări pentru a descoperi noi filoane de gaz. Forările au ajuns la o cavernă care era încărcată cu gaz. Pentru că nu au dorit ca toxicul gaz să ajungă la suprafață, au decis să dea foc gazului.

După 40 de ani de la acest eveniment, focul arde continuu, în mod inexplicabil. Geologii susțin că sursa de gaz ar fi trebuit să se epuizeze și focul să se stingă.

Un alt fenomen la fel de misterios se produce în pădurile din Rusia. Fenomenul a fost observat în anii 80, atunci când au început să apară gropi foarte adânci. Gropile nu pot fi de natură artificială pentru că vegetația este foarte deasă și face imposibilă pătrunderea unui mijloc de transport care să aducă un echipament pentru forare. Gropile au fost numite Guri ale Iadului.

 

În anul 1962, lângă orașul Centralia, Pennsylvania, s-a produs un incendiu. Focul a migrat către un filon de cărbune aflat sub oraș. Locuitorii au fost evacuați, iar focul continuă să ardă și astăzi.

În anul 2006, zgomote venind din interiorul pământului au panicat locuitorii din Utah și Georgia. Zgomotele au fost auzite timp de câteva luni.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.

Articole noi

Facebook

Sponsor

FB AFI