De-a lungul vremurilor s-au petrecut numeroase asasinate ale unor lideri importanti, care de multe ori au schimbat cursul istoriei.

Moartea acestor personalitati a creat adeseori multa durere in randul populatiei din tarile respective, iar amintirea lor a ramas vie in mintile oamenilor.

Dintre cele mai importante asasinate din istorie enumeram pe cele ale generalului roman Iulius Cezar sau al presedintilor Statelor Unite, Abraham Lincoln si John F. Kennedy, potrivit Live Science.

Pe 22 noiembrie s-au implinit 50 de ani de la asasinarea la Dallas a presedintelui SUA, John F. Kennedy, care a provocat o durere fara precedent in randul americanilor.

 Unii considera ca acest eveniment a schimbat cursul istoriei, iar Statele Unite nu ar mai fi fost implicate in Razboiul din Vietnam, daca Kennedy ar fi ramas presedinte in continuare.

Va prezentam o lista a celor mai importante asasinate din istorie, asa cum au fost ele prezentate de catre publicatia amintita.

Iuliu Cezar

In ciuda faptului ca a trait cu mai mult de 2.000 de ani in urma, Iulius Cezar ramane unul dintre liderii cei mai importanti din istorie. Generalul roman Iulius Cezar a murit in anul 44 i.Hr., in urma unui asasinat pus la cale de un grup de senatori romani, in frunte cu Brutus si Cassius.

Abraham Lincoln

Abraham Lincoln a fost considerat de multi istorici ca fiind cel mai mare presedinte al Americii. El a fost ucis in anul 1865 la terminarea Razboiului Civil din America, de catre actorul John Wilkes Booth.

Mahatma Gandhi

Pe adevaratul sau nume, Mohandas Karamchand Gandhi a fost parintele independentei Indiei fata de Marea Britanie. El a fost un mare politician si lider spiritual, fiind impuscat de catre un student pe strazile din New Delhi pe 30 ianuarie 1948. Milioane de oameni au participat la inmormantarea sa.

Martin Luther King

Liderul miscarii pentru drepturile civile din Statele Unite, Martin Luther King, a fost asasinat pe 4 aprilie 1968, in timp ce statea pe balconul motelului Lorraine din Memphis.

John F. Kennedy

Familia Kennedy a fost marcata de numeroase tragedii, de-a lungul a mai multor generatii. Pe 22 noiembrie 1963, Lee Harvey Oswald l-a impuscat pe John Kennedy, presedintele Statelor Unite, la Dallas.

Cinci ani mai tarziu, fratele mai mic al presedintelui, Robert F. Kennedy, a fost asasinat in timpul campaniei prezidentiale. Un iordanian emigrat in Palestina, Sirhan Sirhan, l-a ucis in hotelul Ambasador din Los Angeles, pe 5 iunie 1968.

John Lennon

Desi cele mai multe asasinate au avut motive politice, totusi au existat si exceptii. Una dintre ele a fost uciderea unuia dintre cei mai mari muzicieni din lume, fostul membru al formatiei Beatles, John Lennon. Ucigasul, Mark David Chapman, l-a impuscat pe 8 decembrie 1980 la New York.



Franz Ferdinand

Arhiducele Franz Ferdinand, mostenitorul Imperiului austro-ungar, a fost asasinat pe 24 iunie 1914 la Sarajevo, din Bosnia. Moartea sa a declansat Primul Razboi Mondial. El a fost omorat de catre un student, pe nume Gavrilo Princip.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.

Articole noi

Facebook

Sponsor

FB AFI